GEEN QUIRINUSPROCESSIE te Loenhout, in 2021

Door de verlenging van de corona maatregelen tot eind april zullen de Quirinusprocessie en de Loenhoutse mei op zondag 2 mei 2021 niet mogen en niet kunnen doorgaan. 

Als organisatie vinden wij het zeer spijtig omdat sinds eind vorig jaar de Quirinusprocessie werd erkend al Immaterieel erfgoed.

Graag hadden wij deze erkenning gevierd maar het zal voor een volgende keer zijn want dit jaar zal de Quirinusprocessie niet mogen uitgaan.

Wel zal onze kerk en Quirinus kapel opengesteld worden voor een bezoek waarbij iedereen de gelegenheid heeft om de H. Quirinus te begroeten en een kaarsje te branden.

De traditionele “Loenhoutse mei kermis” die vele families samenbrengt om dit feest met het gezin te vieren kan niet doorgaan van wegen de corona maatregelen.

Op maandag 3 mei kan er geen viering doorgaan in de Quirinuskapel. 

De kapel zal wel opengesteld zijn om mensen de gelegenheid te geven de kapel te bezoeken voor een gebedje of om een kaarsje te branden en zo bescherming van de H. Quirinus te vragen. Ook het Quirinuswater zal beschikbaar zijn.

Op deze manier zullen we als gemeenschap bijdragen om iedereen te beschermen tegen Covid19 want de gezondheid komt op de eerste plaats.

Met dank voor uw begrip en graag tot de volgende processie.